‘Bonney’ en ‘In de Nacht’ op Shortlist Bosklopper bokaal (Dagblad van het Noorden)

De jury selecteerde Jan Henk de Groot (Bonney), Swinder (Zundagmörgen), Troebadoers (In de Nacht), Wat Aans (Trilploat), en Eva Waterbolk (Joapke jong) als vijf kanshebbers voor de bokaal.

De prijs (1000 euro) is een initiatief van zanger Bert Hadders en Ginet Venema (vanBeresteyn) voor het beste Groningstalige nummer dat in 2016 op een geluidsdrager is uitgebracht.

Behalve de ‘korte lijst’ zijn nog eens vijf nummers gekozen, zodat het publiek met ingang van vandaag (vanaf 10.00 uur) via de site van RTV Noord uit tien nummers kan kiezen.

Naast de vijf door de jury aangewezen nummers kan het publiek ook kiezen uit muziek van Wia Buze, Krödde, Harry Niehof, Erwin de Vries en Zuver Scheerwol. De winnaar van de publieksprijs krijgt de Bé Wever Beker.

De jury onder voorzitterschap van Carmen Schilstra bestaat uit voormalig streektaalfunctionaris Ingeborg Nienhuis, dichter Jan Glas, René Walhout (RTV Noord) en Louis van Kelckhoven (Dagblad van het Noorden).

Het idee is dat de Bosklopper Bokaal jaarlijks wordt uitgereikt. ,,En we willen de lat telkens wat hoger leggen’’, aldus Hadders.