Papa zit op zolder van Geert Teis

Moi lu!  Na het lange binnenzitten ga ik weer spelen. Het concert in Geert Teis zal nu plaatsvinden op 18 juni. Via deze link kun je kaarten bestellen. Ik hoop jullie te zien! Let op er is een voorstelling om 1900 uur en 2100 uur

In maart 2020 stopte Jan Henk de Groot door corona met toeren. Geen optredens betekende genoeg tijd om eens na te denken wat nu te doen. Tijdens het opruimen van de zolder vond hij zijn eerste gitaar terug en ze bracht hem terug naar dertig jaar geleden op 30 augustus 1990: de dag dat het liefde op het eerste gezicht was bij muziekwinkel Tonika in Groningen.

Van House of the rising sun en Blowing in the wind tot De mamme van Michel. Dertig jaar herinneringen aan muziekhelden, bandjes, optredens, Engelstalig, Grunnegs… En toen was er ineens een doel en weer de zin om te spelen. Papa komt van zolder en gaat naar Teis!

Jan Henk is bekend van liedjes als: Kielsterachterweg, Mamme van Michel en Vuurtje Kieken. Hij won twee keer de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 2014 mocht hij de muziekprijs Grunny van RTVNoord ontvangen. Frits Spits over zijn album De wolf is trug: “Dit album moet overal in Nederland worden gehoord”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *